söndag 14 november 2010

(S)nurrigt värre för Mona

Att det är stormigt inom det socialdemokratiska partiet har väl ingen, med någorlunda koll på nyheter, missat va? Lite fascinerande att Mona Sahlin uppmanar sin egen partistyrelse att ställa sina platser till förfogande, samtidigt som man erkänner sin politik som felaktig. Om S ska få någon ordning på sin politik behövs det krafttag, det behövs troligtvis en ny ledare i partiet. Inget ont direkt om Mona, men hon har inte det där lilla extra som krävs för att lyckas. Hon hade det nog tror jag, men det var för ett antal år och Toblerone sedan tyvärr. Hur ska då S komma ur sin nämnda kris? Om jag får gissa, vilket jag också får, behöver man distansera sig från MP och V. Allians-pakter känns mer högerpolitik på något sätt, svårt att förklara, men känslan är så. Dessutom är V stämplat ganska hårt och man har väl inte riktigt gjort upp med sitt förflutna som råa kommunister. S behöver nog driva sin egen politik grundat på att regera själva i minoritet med stöd av andra partier. Sedan krävs det ingen politisk doktorand för att lista ut att S helst samarbetar med MP och V, men folk är nog rädda för en regering med en kommunist i som Maud Olofsson så vänligt uttryckte sig om Lars Ohly. 

Socialdemokraterna behöver få fram en ledare som deras målgrupp, den arbetande klassen, kan se som en av deras. Det gäller för S att hitta den där ledaren som har ett folkligt stöd, något som idag saknas. Samtidigt är det nog väldigt viktigt för S att inte stressa fram ett nytt namn, det är en viktig process som måste tänkas igenom både fyra och fem gånger.

/Herr W

Mediedrevet: AB, AB, AB, Expressen, Expressen, Expressen, Expressen, Expressen, Expressen, DN, SvD, SvD, SvD, SvD

2 kommentarer:

  1. Tur att svenska folket var klokt nog att inte rösta fram Mona till statsministerposten!

    SvaraRadera
  2. Det handlade väl aldrig om att Mona Sahlin var eller inte var kompetent nog att klara det (vilket jag säkert tror att hon är), utan om att hon är en väldigt osympatisk person. Hon är helt enkelt inte lätt att tycka om.

    Iallafall var det den uppfattning jag fick från ca 100 % av min bekantskapskrets - det spelar ingen roll hur kompetent man är om folk tycker illa om en.

    Nu är ju bara frågan om vem de röstar fram istället och om S vågar "chansa" på en ny kvinna eller om det blir en man av bara farten för att folk inte ska förknippa för mycket med Mona.

    SvaraRadera