måndag 1 november 2010

Vad får man ta emot egentligen?

Sofia Arkelsten hann bara bli utnämnd till partisekreterare innan medierna slängde fram stories för att smutskasta henne. Som vanligt får man känslan av att tidningarna har en stor databank över politikernas skandalerna, att ta fram när de får en framstående position.

Frågan är ju vad som är tillåtet att ta emot som politiker, är en resa fel att ta emot? Det kan ju vara till gagn för hennes utveckling som politiker att komma ut och se sig om i världen. Resorna är tydligen tillåtna om de är tillräckligt tråkiga, det vill säga mindre nöje och mera jobb. Företagen som bjuder politikerna på resor har ju en agenda med sina bjudningar, att påstå något annat är skitsnack. De har förmodligen en åsikt om hur riksdagen bör rösta i olika frågor. Givetvis bjuder de gärna in en och annan politiker och talar om sin ståndpunkt, varför är det så hemskt egentligen? Lobbyister existerar redan och gör samma sak. Det handlar om att bilda opinion, om att få fram sin egen åsikt, om att helt enkelt påverka beslutsfattarna.

Om jag hade mycket pengar och ett särintresse i en politisk fråga, då skulle jag definitivt bjuda ner regeringen på middag och förklara varför jag skulle vilja att de röstade på ett visst sätt.

/Herr W

Mediedrevet: Expressen, Expressen, Expressen, Expressen, AB, AB, AB

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar