tisdag 2 november 2010

Gåvorna fortsätter att hålla journalisterna i arbete

Efter att Sofia Arkelsten blivit misstänkt för mutbrott, något som kritiserades av bl.a. Mona Sahlin. Går nyhetsmedierna idag ut med att Mona Sahlin också hon riskerar åtal för mutbrott. Sahlins brott? hon fick biljetter till Swedish Open och använde dem. Summan av biljettpriset ska visst uppgå till 7500 kronor, en "gåva" eller om man så vill inbjudan som hedersgäst, från en ideell förening. 

Sahlin själv anser att det är viktigt att stödja svensk idrott, något som officiella personer bör göra genom att visa sig på arrangemangen. Kungen och Drottningen visar ju ibland upp sig på olika idrottsarrangemang, statsministern och andra människor i politiska toppen likaså. Ska man gå på vad som gällde för Arkelsten, så var det ju att om resan var tråkig utan underhållning då var resan okej att bli bjuden på. Då är ju frågan om man inte kan komma undan med tennisbiljetter med, kan man bara hävda att tennis är tråkigt så är det lugnt.

Den här bjudsoppan, som vi kanske får döpa till "bjud-gate", liknar dock mest löjligheter om ni frågar mig. Är journalisterna rädda om sina jobb och måste visa att de har nyheter att komma med? Dock kvarstår frågan, vad är okej som bjudning? Ett par biljetter till tennis, eller något annat idrottsevenemang där man är hedersgäst, det måste väl vara okej? När vi pratar resor till utlandet får man se till syftet med resan, men hedersgäster på idrottsevenemang borde väl vara okej? Ska det enda tillåtna vara en enkel lunch? Borde man inte se anledningen till bjudningen?

Herr W

Mediedrevet: Aftonbladet, Aftonbladet, Aftonbladet, Expressen, Expressen, Expressen, Expressen, SvD, DN, DN

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar