lördag 18 december 2010

Assange-gate växer

Härvan runt Julian Assange växer och nu ger sig Michael Moore in i diskussionen. Moore hävdar att Sverige är dåliga på att få fast våldtäktsmän, och att det är konstigt att man då väljer att jaga Assange med en sån frenesi. Det ska enligt Moore vara USA som idkar påtryckningar mot Sverige för att sätta åt Assange. Något som "De-omutbara" redan antytt här. Kvinnornas advokat, den tidigare jämställdhetsombudsmannen Claes Borgström anser att Moore har en manlig utgångspunkt. Frågan vi får ställa oss nu är dock, är Sverige ett land som är snälla mot våldtäktsmän? Moore refererar i sin blogg till en rapport från Amnesty som hävdar att kvinnor som anmäler våldtäkt i nordens länder har svårt att få målen till rättssal. Enligt Moore har Sverige den högsta siffran anmälda våldtäkter per capita, antalet våldtäkter har fyrdubblats den senaste 20 åren, men antalet fällande domar minskar!

Är detta verkligen sant? I så fall är vi på väg mot ett hemskt samhälle. Och hur kan det då vara så jätteintressant att nypa till just denne Assange? Även om han är skyldig eller inte kan jag inte låta bli att tro på att det idkas påtryckningar från USA som mer än gärna vill sätta stopp för Wikileaks grundare.

Herr W

Länkar: Amnestyrapporten, Michael Moores blogg
Mediedrevet: AB, AB, Expressen, Expressen, DN, DN

14 kommentarer:

  1. Vi uppmuntrar anmälningar och har strängare lagar än något annat land, men fortfarande den bevisbörda som krävs i en rättstat. Resultatet blir fler anmälningar men också fler nedlagda utredningar.

    Detta är INTE ett bevis på att det sker mer våldtäkter i Sverige. De länder som har lägst antal anmälningar tenderar vara härligt progressiva länder i mellanöstern.

    SvaraRadera
  2. De reaktionära mansgrisarna Moore och Assange kan luta sej mot varandra.

    SvaraRadera
  3. En av anledningarna till att så få anmälningar leder till rättegång är de undermåliga utredningarna. Man får dessutom intrycket att polismyndigheten vill ha det så när man läser Samtycke-bloggen.

    SvaraRadera
  4. Är det inte ologiskt av Moore att påstå att Assagne ska friges eftersom vi är så dåliga på att få fast våldtäktsmän? Om Sverige är dåliga på att sätta ditt våldtäktsmän så borde Sverige bättra sig och en väg är att till exempel utreda om Assagne begått brott.

    SvaraRadera
  5. Som annan skrev, många anmälningar betyder inte att det begås fler våldtäckter här! Vakna!

    Läs: http://www.dailykos.com/storyonly/2010/12/17/929815/-Dear-Michael-Moore

    SvaraRadera
  6. I Sverige räcker det att en kvinna är missnöjd med sexet för att en man skall kunna bli misstänkt för våldtäkt och misstanken kan leda till att mannen häktas. Därför kan de som vill förstöra tillvaron för en man alltid skicka fram en villig kvinna som sedan anmäler mannen för våldtäkt. Dessutom är våldtäktsbgreppet väldigt diffust i Sverige.
    Vi måste kräva att våra sexlagar får proportion och att de sexistiska feministernas påverkan försvinner från våra lagar. Det är viktigt att verkliga förbrytare lagföres, men att använda våra sexlagar i femitristernas könskrig det är fel. Därför bör vi kräva att kvinnor utbildas i riskanalys och att fall typ "först älskade vi, sedan våldtog han mig och sedan älskade vi igen" inte får leda till ingripande från myndigheterna.

    SvaraRadera
  7. Den svenska regeringen har ingen möjlighet att styra åklagarna i detta land, Moore har ingen aning om hur saker och ting fungerar. Enda skillnaden från motsvarande fall är att media följer allt.

    SvaraRadera
  8. Legalisera prostitution!

    SvaraRadera
  9. Skrev ett blogginlägg om hans brev. http://enannandelavsmedby.blogspot.com/2010/12/michael-moore-och-valdtakterna.html

    SvaraRadera
  10. "Reaktionära mansgrisar"... Jag tror att de är tusen gånger bättre än högerns kvinnoförtryckande grisar!

    SvaraRadera
  11. "De länder som har lägst antal anmälningar tenderar vara härligt progressiva länder i mellanöstern."

    Enkelt deras våldtäktsnissar har flyttat till Sverige och bättrar på statistiken här.
    Bull

    SvaraRadera
  12. "Anonym sa...

    De reaktionära mansgrisarna Moore och Assange kan luta sej mot varandra."

    Verkar vara mer intressant med sådant skitprat medan stora stater kan fortsätta mörda hundratusentals människor. Det är de proportionerna vi pratar om, vart skall fokus ligga tycker ni? Silvias naglar?

    SvaraRadera
  13. Läs gärna denna journalistens vassa penna. Hon drar sig inte för att överskrida de politisk korrekta gränserna:

    www.korta.nu/jc

    SvaraRadera
  14. Assagnegate verkar vara svensk lagstiftnings hämnd på en man som haft ihop det med två kvinnor som båda blivit upprörda över att inte vara den enda.
    Våra lagar är orimliga!

    SvaraRadera